Dutch  English

|  Wat doktoren moeten weten |     |  SuÔcide onder patiŽntes... |     |  Wetenschappelijke artikelen |     |  Besloten fora lotgenoten |     |  Openbaar forum


U bevindt zich hier:  Home   Info voor lotgenoten   Wie - Wat - Waar
 Onwetende artsen

 

Hoewel de aandoening steeds meer bekendheid krijgt, zijn er nog maar weinig artsen die er iets over weten. Een goede arts zal je dat ook eerlijk bekennen.

Naar welke arts?

Je hebt het vermoeden ReGS te hebben. De eerste gang naar een dokter is dan meestal naar die van je huisarts. Voor jou, maar ook voor je arts, is het prettig als je goed beslagen ten ijs komt. Geef je arts de kans om jouw klachten goed te interpreteren. Door gebrek aan kennis over de aandoening, is een verkeerde diagnose al gauw gesteld. En daar is helemaal niemand bij gebaat...

Hoe doe je dat?

Aanbevolen wordt om de volgende  pagina uit te printen en deze tijdig, ruim vůůr je consult, bij hem of haar af te geven. De ervaring heeft geleerd dat vrouwen die dit gedaan hebben, nooit met een kluitje in het riet zijn gestuurd en ook absoluut serieus werden genomen. Je geeft hiermee je arts tevens de tools in handen om samen met jou een verder traject uit te zetten.


Wie - Wat - Waar

Op een dag word je zomaar overvallen door gekriebel in je kruis. Eerst heb je er geen idee van wat je allemaal overkomt. Misschien ervaar je de sensaties tussen je benen aanvankelijk wel als een welkom geschenk. Maar als dat geschenk van geen wijken meer weet en zich 24 uur per dag aan je opdringt dan.... ja, dan slaat de paniek toe.

"Wat is er met me aan de hand, waar komt dit vandaan?" Er spookt van alles door je hoofd. Je kunt je haast niet meer op andere dingen concentreren. Je normale dagelijkse gangetje raakt behoorlijk verstoord. Je associeert die gevoelens met seks; het voelt immers precies hetzelfde. Je hebt constant het gevoel dat je moet vrijen of masturberen maar dat gevoel zit alleen maar tussen je benen en niet in je hoofd. Je denkt niet eens aan seks! Toch dringt dit alles overheersende gevoel zich onverbiddelijk aan je op; ook aan je geest.

Je begrijpt er echt helemaal niets van en zou er met iemand over willen praten. Maar aan wie vertel je nou zoiets bizars?! Aan je man, een vriendin of aan een familielid? Misschien overweeg je zelfs om naar je huisarts te gaan maar bent bang voor zijn/haar reactie.

Had je nou maar een enorme zwerende pukkel op je neus of zoiets. Zo'n ding is zichtbaar en iedereen zal begrijpen dat je daar last van hebt. Je huisarts zou je dan een pilletje of zalfje voorschrijven en het leed zou dan gauw geleden zijn. Maar je hebt geen zwerende pukkel en schaamt je diep. Je hoopt maar dat het vanzelf weer overgaat. Dan hoef je er tenminste met niemand over te praten; dat zou natuurlijk het allermooiste zijn. Maar de klachten verdwijnen niet en de impact op je dagelijks functioneren wordt steeds maar groter. Je bent de wanhoop haast nabij....

Lang leve Internet!!

Op de een of andere manier ben je nu op deze website terecht gekomen. Hier lees je dat je niet de enige bent met die raadselachtige symptomen. Je hebt een lichamelijke aandoening en die aandoening heeft nog een naam ook! Meerdere namen zelfs...

Restless Genital Syndrome (ReGS)

Persistent Genital Arousal Disorder (PGAD)

Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS)

Zoals de titel van deze pagina al doet vermoeden, is deze gewijd aan de vele vragen waar je ongetwijfeld mee zult zitten. Niet op alle vragen zul je hier gelijk een antwoord vinden. Beschouw deze pagina als 'n soort van eerste hulppost...


... Alles is nog nieuw voor je en een overdaad aan info kan je alleen maar in verwarring brengen. Doe het daarom vooral KALMPJES AAN en pluis niet gelijk deze hele website uit.
Laat je vooral niks wijsmaken!Onzin, hele GROTE onzin!

De aandoening heeft niets, maar dan ook helemaal niets met bovenstaande zaken te maken.

Als een arts je dit wijsmaakt: Maak je dan maar gauw uit de voeten!!

-------------------------------------------
LAAT JE NIKS WIJSMAKEN


Het zit NIET tussen je oren maar wel degelijk TUSSEN JE BENEN!!

Download  artikelen, print ze uit en neem deze mee naar je huisarts of specialist.

-------------------------------------------


  WAAK VOOR OVERMEDICATIE


Een onwetend arts KAN een potentieel gevaar vormen voor je verdere lichamelijke en geestelijke gezondheid.


 Antidepressiva

 Slaapmiddelen

 KalmeringsmiddelenDit zijn enkele populaire middelen die regelmatig in grote hoeveelheden en vaak in combinatie klakkeloos worden voorgeschreven...

...Zonder dat daar ook maar enige kennis van zaken of noodzaak aan ten grondslag ligt!!
Lees meer


-------------------------------------------


SCHAAM JE NIET  Je hebt er niet om gevraagd

  Heeft niets met seks te maken

  ReGS is een neuropathie!

  Deel met je lotgenoten


 Meld je nu aan


-------------------------------------------


Waarom overkomt mij dit!


Vrouwen hebben de eigenschap 'de schuld' altijd eerst bij zichzelf te zoeken en dat is zeker bij deze aandoening vaak het geval.

Masturbatie, spannende speeltjes, spelletjes met je vriend of echtgenoot: Seks wordt nog altijd omgeven door een zeker taboe.

Vrouwen met PGAD/ReGS vragen zich vaak af of hun seksverleden mogelijk heeft kunnen bijgedragen tot het ontstaan van de aandoening. Vooral de wat oudere generatie en vrouwen met een religieuze achtergrond, worstelen vaak met deze vraag. Het idee leeft soms sterk dat hun aandoening het gevolg is van seksuele daden in het verleden.

Schuldgevoel en schaamte worden daardoor dan ook symptomen die de ziekte gaan begeleiden.

Volkomen onterecht!!!

Waarom de ťťn wel PGAD/ReGS krijgt en de ander niet; daarover zou ik m'n hoofd maar niet breken. Er zijn geen aanwijzingen dat ReGS een gevolg zou kunnen zijn van een geleid seksleven. Sterker nog, tal van vrouwen met ReGS hebben een redelijk kuis leven geleid en toch de aandoening gekregen.

ReGS is jou overkomen net zoals alle andere ziekten mensen kunnen overkomen.

Door de vraag, "waarom overkomt mij dit" te laten rusten, kun je de symptomen 'schuld en schaamte' alvast van je lijstje schrappen en geloof het.... dat lucht enorm op!

Hoe moet dat nou op mijn werk?

Afhankelijk van wat je in het dagelijks leven doet, zal je aandoening in meer of mindere mate ook van invloed zijn op je werk. Zittend werk is niet de meest ideale omstandigheid voor een vrouw met ReGS/PGAD. Word lid van ons lotgenotenforum en lees hoe andere vrouwen daarmee omgaan
...  Meld je aan


Hoe moet het nou met mijn seksleven?

Ja.... dat ligt gecompliceerd. Enerzijds wil je niets liever dan van dat rottige gevoel af. Anderzijds kan seks je helemaal gestolen worden. Vooral in de beginperiode weet je niet wat je daar allemaal mee aanmoet...
Lees meer daarover door  hier te klikken. En vergeet niet om ook lid te worden van ons forum!


Hoe wapen ik me tegen onbegrip?

Voor een buitenstaander is, en blijft deze ziekte erg moeilijk te bevatten. Mensen associŽren de aandoening vaak toch met hun eigen seksualiteit. Hoe vervelend het ook is om dit te moeten te zeggen; met name mannen kunnen die associatie maar moeilijk loslaten.

Je kunt je daar eigenlijk niet tegen wapenen anders, dan door heel erg voorzichtig te zijn met wie je in vertrouwen neemt.

Voor wat betreft het wapenen tegen onbegrip bij artsen; lees onder het kopje 'onwetende artsen' (in de linker kolom van deze pagina), hoe je daar succesvol in kunt zijn.

Deel met je lotgenoten.  Meld je aan
Wat is de prognose voor mijn toekomst?

Laten we er maar geen doekjes om winden: Medisch gezien is er (nog) geen afdoende antwoord op de aandoening.

De oorzaak is bekend maar wat daar mogelijk nog aan ten grondslag ligt niet. Er zijn op dit moment ook geen aanwijzingen dat de aandoening valt te genezen. Een echt adequate behandeling moet nog gevonden worden. Wel zijn er behandelingen die de symptomen kunnen verlichten, in sommige gevallen zelfs aanmerkelijk.

Het is dus zaak om samen met je arts een voor jou passende behandeling te vinden. Lees daarover hier

Daarnaast is het belangrijk dat je met de aandoe-
ning leert omgaan. Ook al lijkt dat in het begin een haast onmogelijke opgave, toch kan het!

Lees meer daarover op de pagina  Tips & Trucs Terug naar top
                                                  Sitemap
Home
 * Home
 * Ontdekking van het syndroom
 * Wilde verhalen en misverstanden

Wat is PGAD/ReGS
 * Een stukje geschiedenis
 * Onderzoek
 * Wat is het en wat niet
 * Over behandelingen

Vrouwen vertellen
 * Johanna
 * Iris
 * Danilla
 * Nog meer verhalen
 * Jouw verhaal hier?
 * Mijn Geheim - Baukje

Vraag & Antwoord
 * Stel een vraag


De gastpagina van
 * Acupunctuur Ammerlaan
 * Uw gastpagina hier?

Doktoren en Behandelaren
 * In Nederland en BelgiŽ
 * Wereldwijd

Wat doktoren moeten weten
 * Wat doktoren moeten weten
 * Bronnen/Artikelen
 * SuÔcide onder patiŽntes...

Nederlandstalige forums
 * Besloten psas-forum
 * Openbaar forum

Engelstalige forums
 * Besloten forum 1
 * Besloten forum 2
 * Openbaar forum


Info voor Lotgenoten
 * Wie - Wat - Waar?
 * Tips & Trucs
 * Aanmelden besloten fora

In de media
 * Bladen en kranten
 * TROS Nieuwsshow 2009
 * TROS Nieuwsshow 2008
 * AVRO De Praktijk
 * VRT Radio 2 BelgiŽ
 * Radio 538 Evers
 * Video ABC Australia
 * Video ABC 20/20
 * Meer video's

Laatste nieuws
 * Laatste nieuws

Contact
 * Alle contactgegevens


Johanna Vante
 * Johanna Vante's Guest Sites

Interessante documenten
 * Artikelen


Wetenschappelijk onderzoek
 * Wetenschappelijk onderzoek


Overige
 * Disclaimer
 * Privacy Policy
Volg ons op:     Facebook |     |  Bezoek het openbare   Discussieforum  |     |  Volg ons op:    Twitter
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CopyRight 2006 - 2019 psas.nl |    | All rights resereved |    | Webdevelopment - Design - Content - Text - Research: Johanna Vante (Netherlands)